Rizoto s krevetami

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
šafránové rizoto, tentokrát s krevetami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2338 KJ
sacharidy
71 g
tuky
21 g
bílkovina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
339 mg
fosfor
219 mg
vápník
74 mg
hořčík
46 mg
sodík
30 mg
cholesterol
26 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 16 krevet
  • 300 g rýže Arborio
  • 350 ml silného kuřecího vývaru
  • 300 ml bílého vína
  • 2 g šafránu
  • 1 malá cibule (ideální šalotka)
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 g másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C
  2. Kozí sýr nakrájíme na čtyři stejná kolečka.
  3. Každý kousek položíme doprostřed plátku těsta a nahoře zamotáme do uzlíčku.
  4. Položíme na plech na pečící papír a vložíme do trouby.
  5. Pečeme 4 – 6 minut do zezlátnutí.
  6. Listový salát – záleží na nás jaký zvolíme, omyjeme, necháme okapat a natrháme do misky na menší kousky.
  7. V druhé misce smícháme lžíci medu s octem a postupně zašleháváme olivový olej až nám hustější emulze.
  8. Tu smícháme se salátkem a podáváme s kozím sýrem v křupavém těstě pokapaným zbytkem medu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat