Palačinky

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 60 minut
Celkově: 60 minut
Lahodné tenké palačinky se zavařeninou a tvarohem.
Palačinky
Palačinky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4594 KJ
sacharidy
116 g
tuky
52 g
bílkovina
38 g
cukry
26 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
827 mg
fosfor
498 mg
vápník
392 mg
sodík
179 mg
hořčík
119 mg
cholesterol
109 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na palačinky:

  • 1 l mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 100 ml oleje na smažení
  • Na náplň:

  • 100 g marmelády
  • 500 g tvarohu
  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce cukru

Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku s práškem, přidáme vejce a mléko. Když připravujeme těsto na palačinky, "přilíváme do sypkého". Kdybychom přisypávali mouku do mléka, budou se dělat žmolky.
  2. Těsto stačí rozmíchat, není nutné mixovat. Je-li těsto příliš husté, ještě trochu rozředíme mlékem - palačinky se nám potom povedou udělat tenčí.
  3. Na rozpálenou pánev kápneme olej a nalijeme menší naběračku palačinkového těsta. Po chvilce palačinku obrátíme a osmažíme na středním plameni z druhé strany. Olej přikapáváme před každou další palačinkou. Existují i speciální pánve na palačinky, kde se smaží bez oleje. Záleží na možnostech a preferenci kuchaře.
  4. Ještě horkou palačinku potřeme marmeládou a tvarohovou směsí a zamotáme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.