Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou a domácími hranolkami a rukolou
Vepřová panenka v mandlové krustě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4852 KJ
sacharidy
102 g
tuky
58 g
bílkovina
53 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
vláknina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
2,043 g
sůl
1 g
lepek
1 g
fosfor
603 mg
hořčík
280 mg
vápník
218 mg
cholesterol
192 mg
sodík
33 mg
železo
8 mg
mangan
5 mg
zinek
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

    Panenka

  • 800 g vepřové panenky
  • 120 g másla
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g mletých mandlí (nahrubo namletých)
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Švestková omáčka

  • 200 g sušených švestek (bez pecek)
  • 50 g hrozinek
  • 50 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 50 g perníku (nasrtouhaného)
  • Domácí hranolky

  • 800 g brambor
  • Sůl

Panenka

  1. Panenku nakrájíme asi tak na 5 cm velké špalíčky
  2. Osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji ze všech stran
  3. Vyndáme, necháme minutu odpočnout a obalíme v mandlích na jemno nastrouhaných
  4. Dáme do pekáčku, přidáme máslo a vývar
  5. Vložíme pekáček do předehřáté trouby na 180 stupňů na 25 minut a poléváme - po dobu pečení poléváme tak 3x

Švestková omáčka

  1. Švestky a rozinky zalijeme vodou, tak centimetr nad švestky
  2. Vaříme pomalu 20 minut
  3. Přidáme ořechy a vaříme dalších 20 minut
  4. Zahustíme dle potřeby nastrouhaným perníkem

Domácí hranolky

  1. Z brambor nakrájíme hranolky
  2. Dáme je do vody a vaříme 5 minut
  3. Vyndáme z vody, necháme vychladnout a ještě jednou znovu dáme do vody a vaříme 5 minut
  4. Nakonec dáme hranolky péct do trouby na pečící papír - osolíme a pečeme do zlatova

Přizdobíme na talíř, přidáme třeba rukolu nebo jiný salátek a necháme si chutnat.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat