Pečené brokolicové korunky

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Tuto brokolicovou delikatesu můžete použít samostatně jako lehkou večeři nebo jako fajn přílohu k masu. Vždy bude neodolatelná!
Brokolici krájejte na stejně silné plátky
Po upečení zasypte sýrem a citrónovou kůrou
Volte výrazý sýr typu parmezán
Na plechu dodržujte dostatečné rozestupy

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1743 KJ
tuky
32 g
sacharidy
15 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
1,244 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
469 mg
vápník
285 mg
hořčík
112 mg
sodík
21 mg
cholesterol
12 mg
železo
7 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 hlávka brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce blanšírovaných mandlí
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • šťáva z půl citronu
  • kůra z půl citronu
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Postup:

  1. Hlávku brokolice zbavte tvrdé a suché části nohy.
  2. Brokolici podélně rozpulte a krájejte na stejně tlusté plátky po celé délce (max. 1cm).
  3. Ve velké míse smíchejte olej, rozmačkaný česnek a koření. Brokolici v této směsi důkladně obalte.
  4. Jednotlivé růžičky skládejte na pečícím papírem vyložený plech.
  5. Pokládejte je na plech s mírným rozestupem, vždy rozkrojenou stranou dolů. Dojde k lepšímu propečení a budou rychleji hotové.
  6. Vložte do vyhřáté trouby - 180°C - a pečte 10 minut.
  7. Po deseti minutách jednotlivé růžičky opatrně obraťte a posypte plátky mandlí.
  8. Pečte dalších cca 10 minut, dokud nebudou mandle zlatavé a brokolice lehce křupavá.
  9. Posypejte sýrem a špetkou citrónové kůry.
  10. Na talíři zastříkněte každou porci citrónovou šťávou - dodá jídlu fantastickou, nečekanou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat