Kuřecí peroutky s bramborovou kaší

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Proužky kuřecího masa, smažené a obalené v těstíčku, podávané s bramborovou kaší.
Kuřecí peroutky s bramborovou kaší

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4411 KJ
sacharidy
129 g
tuky
47 g
bílkovina
27 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,242 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
225 mg
cholesterol
160 mg
hořčík
98 mg
vápník
95 mg
sodík
55 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Na kuřecí peroutky

  • 250 g kuřecích prsíček
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek solamylu
  • Sůl
  • Pepř
  • Na kaši

  • 1 kg brambor
  • 200 ml smetany (33 %)
  • 100 g másla
  • Sůl
  • Trochu oleje( na smažení)

Nástroje

    Fritovací hrnec

Postup:

  1. Nakrájíme kuřecí maso na slabé nudličky
  2. V míse si rozšleháme mouku, solamyl, vejce, sůl
  3. Vytvoříme těstíčko
  4. Do fritovacího hrnce házíme nudličky obalené v těstíčku
  5. Pečeme do zlatova
  6. Brambory uvaříme, zcedíme a do horkých nalejeme smetanu a přidáme kousek másla
  7. Vyšleháme na hladkou kaši
  8. Podáváme dozdobené zeleninou podle chuti

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.