Hříbkové rizoto

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2410 KJ
tuky
44 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
sacharidy
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
471 mg
draslík
134 mg
vápník
95 mg
hořčík
66 mg
cholesterol
34 mg
sodík
19 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 20 dkg hříbků
  • 10 dkg parmazánu
  • 150 ml vína ( bílého)
  • Zeleninový bujón
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 cibuli (červenou nejlépe šalotku)
  • 2 lžíce tuku
  • 120 ml smetany

Postup:

  1. Jemné nakrájenou cibulku si otestujeme na tuku.
  2. Potom proplachneme rýží ve studené vodě a přidáme k cibulce.
  3. Zalijeme udělaným vývarem že zeleninového bujónu .
  4. Na konec přilijeme bílé víno a rýže by měla zůstat taková kašovitá.
  5. Zvlášť si dáme na pánev kvalitní tuk a otestujeme si na tom hřiby.
  6. Zalijeme smetanou a přidáme rýží .
  7. Dochutíme a na vrch nastrouháme parmazán.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.