Vepřová líčka na víně

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
stále populárnější druh masa, tentokrát s glazovanou zeleninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3588 KJ
bílkovina
48 g
sacharidy
48 g
tuky
41 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
draslík
116 mg
vápník
63 mg
cholesterol
41 mg
fosfor
39 mg
hořčík
28 mg
sodík
22 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 800 g vepřových líček
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 řapíky celeru
  • 2 žluté mrkve
  • 1 cibule
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 0,5 l červeného vína
  • 3 dl demi glace
  • 50g sádlo
  • 50g máslo
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.
  2. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme polovinu kořenové zeleniny, nakrájené na půl kolečka, do zlatova
  3. Pak přihodíme cibuli a ještě chvilku restujeme
  4. Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.
  5. Vrátíme do základu zpět líčka, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  6. Podlijeme horkým vývarem – zarovnané s masem.
  7. Dáme do trouby na 140 °C na 1 - 2 hodiny - tzv brazírujeme..vepřová a telecí líčka netrvají tak dlouho jako hovězí.
  8. Když jsou líčka opravdu měkká, tak je z omáčky vyndáme, omáčku propasírujeme a vařením zredukujeme.
  9. Dochutíme solí a pepřem.Zjemníme máslem.
  10. Mrkev - já použil žlutou - oloupeme a v trošce vývaru s máslem ji uvaříme téměř do měkka tzv. na skus.
  11. Vložíme ji do omáčky a můžeme servírovat.
  12. Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat