Krtkův dort na plech

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
Domácí krtkův dortík - krtk;v dort určitě znáte, udělat si vlastní, domácí není žádná věda, s chutí do toho! Úspěch zaručen.
Domácí krtkův dortík
Do zchladlého těsta vydlabeme šachovnici.
Připravené těsto nalijeme na vyšší plech.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou
Připravený krém.
Banány naskládáme na dno vydlabané buchty.
Na banány jsme rozetřeli krém.
Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3678 KJ
sacharidy
97 g
tuky
46 g
cukry
34 g
bílkovina
14 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
draslík
622 mg
fosfor
217 mg
vápník
175 mg
hořčík
91 mg
sodík
57 mg
cholesterol
51 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 320 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 180 g cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • Krém:

  • 250 g plnotučný tvaroh
  • 250 ml smetana (33%)
  • 2 zakysané smetany (celkem 400 g)
  • vanilkový cukr
  • 1 čokoládu na vaření
  • Vanilkový pudink:

  • 250 ml mléka
  • 50 g Vanilkového pudinku (v prášku)
  • 3 lžíce cukru
  • 4 ks banánu

Postup:

  1. Nejdříve si uděláme podle návodu hustší pudink a necháme pořádně vychladnout.

  2. Připrava těsta

    1. Oddělíme si žloutky od bílků.
    2. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko.
    3. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta.
    4. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
    5. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
    6. Upečený korpus necháme vychladnout.
  3. Příprava krému

    1. V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou.
    2. Potom do směsi po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr.
    3. Nakonec si vyšleháme smetanu a zašleháme ji do krému.
    4. Klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
  4. Příprava dortu
    1. Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici - to aby se nám buchta dobře dlabala.
    2. Vezmeme vydličku a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, né až na plech!
    3. Vydlabané kousky schováme bokem do misky a připravíme si stracciatelový krém.
    4. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty.
    5. Na banány rozetřeme krém.
    6. Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
    7. Hotovo, už jen dát do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.