Dort se zakysanou smetanou
JiřinkaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 1556 KJ
 - sacharidy
 - 35 g
 - tuky
 - 23 g
 - cukry
 - 9 g
 - bílkovina
 - 5 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 4 g
 - polynenasycené mastné kyseliny
 - 2 g
 - lepek
 - 1 g
 - draslík
 - 244 mg
 - fosfor
 - 114 mg
 - cholesterol
 - 64 mg
 - vápník
 - 54 mg
 - hořčík
 - 44 mg
 - sodík
 - 21 mg
 
Ingredience
- 6 vajec
 - 100 g práškového cukru
 - 100 ml vlažné vody
 - 100 ml oleje
 - 200 g hladké mouky
 - 1 prášek do pečiva
 - 100 g marmelády
 - 2 zakysané smetany
 - 1 šlehačka (33 %)
 - 1 stužovač
 - Trochu cukru
 - 2 šlehačky (33 %)
 - 2 stužovače na šlehačku
 - Trochu cukru
 - 1 lžíce kakaa
 - 200 g mandarinkového kompotu
 
Na piškot
Na krém
Na ozdobení
Nástroje
- 
              Pečící formu na dort
 
Šlehač s miskou
Postup:
- 
Nejdřív uděláme piškot
- Do šlehače klepneme vajíčka
 - Přidáme cukr a šleháme do husté pěny
 - Pak pomalu po lžícich přidáváme vodu, olej a mouku
 - Do posledního zbytku mouky přisypeme prášek do pečiva
 - Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
 - Pečeme 20 minut na 180 stupnů a 20 minut na 140 stupnů
 - Vyzkoušíme špejlí jestli je dost pečený - nelepí se na špejli
 
 - 
Připravíme krém
- Našleháme šlehačku, cukru a ztužovač
 - Přidáme zakysanou smetanu
 
 - 
Přípravíme Pařížskou šlehačku
- 250ml šlehačky
 - 1 lžíce kakaa
 - Svaří se a nechá 24 hodin v lednici
 - Našleháme se ztužovačem
 
 - Vychladlý piškot rozřízneme a natřeme marmeládou a krémem
 - Slepíme a namažeme nahoře a z boků
 - Zdobíme podle fantazie - třeba kočičkou jako v našem případě
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Fazolové lusky na kyselo
          
                  
            Exotická čočková polévka
          
                  
            Kuřecí supreme
          
                  
            Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.