Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
šťavnatá kotleta s lehce pikantní omáčkou, rychlé a dobré

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1936 KJ
bílkovina
42 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
sacharidy
6 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
vápník
45 mg
fosfor
23 mg
draslík
20 mg
hořčík
20 mg
cholesterol
7 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800g vepřová kotleta
  • 3 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce hladké mouky
  • 150ml hovězí vývar
  • 100ml sladké smetany
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Z kotlety nakrájíme silnější plátky, cca 1,5 - 2 cm. Osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme polovinu dávky oleje s polovinou másla a kotlety na něm, poměrně zprudka,cca 3 minuty z každé strany opečeme do červena. Vytáhneme je z pánve, přiklopíme talířem a necháme na teple.
  3. Přidáme do pánve zbytek oleje s máslem, cibuli nakrájíme na drobno a opečeme ji do sklovata.
  4. Přidáme hladkou mouku, tím nám vznikne jíška, do které nalijeme chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu.
  5. Do vařící omáčky přidáme dijonskou hořčici, krátce povaříme, plamen ztlumíme na minimum a přilijeme smetanu.
  6. Necháme chviličku povařit, vrátíme do pánve kotletky na prohřátí a můžeme servírovat.
  7. přílohu nechám na vás. K tomuto pokrmu se hodí skoro vše, od salátku, bílé bagetky nebo různých úprav brambor.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat