Bramborová gulášová polévka (franfurtská)

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
219 KJ
sacharidy
8 g
tuky
1 g
bílkovina
1 g
lepek
1 g
draslík
72 mg
vápník
23 mg
fosfor
14 mg
hořčík
10 mg
zinek
5 mg
sodík
5 mg
cholesterol
1 mg

Ingredience

  • 2 brambory
  • 2 párky
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l vody
  • sůl
  • kmín
  • lžička sladké mleté papriky

Postup:

  1. Zvlášť si v části vody uvaříme brambory nakrájené na malé kostky spolu s kmínem a solí. Vody dáme jen tolik, aby byly brambory pod hladinou, ušetříme tím čas vaření.
  2. Ve druhém kastrolku si na sádle osmažíme cibulku nadrobno nakrájenou, přidáme párky pokrájené na kolečka a papriku. Zaprášíme moukou a ihned podlijeme vodou. Vznikne tak jakási kašička podobná jíšce. Zředíme ji vodou z brambor a opatrně tam přesypeme i brambory. Ještě krátce povaříme, cca 5 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.