Jablkový kompot

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
K obědu si můžeme připravit rychlý kompot z povařených jablek
Jablkový kompot

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
601 KJ
sacharidy
33 g
cukry
26 g
vláknina
6 g
draslík
783 mg
hořčík
105 mg
fosfor
80 mg
vápník
24 mg
mangan
24 mg
sodík
16 mg
železo
16 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 4 jablka
  • 2 lžíce cukr krystal
  • 2 hřebíčky
  • 1 celá skořice
  • šťáva z půlky citronu
  • 0,5 l vody

Postup:

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Komu nevadí, může je nechat se slupkou.
  2. Do kastrolku naskládáme kousky jablek, pocukrujeme, okořeníme hřebíčkem, skořicí, citronem a zalijeme vodou. Kyselá jablka budou potřebovat pravděpodobně více cukru.
  3. Dusíme pod pokličkou do měkka, což trvá přibližně 5 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.