Boloňské ragů

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Výborná masová směs, k těstovinám naprosto dokonalá

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2045 KJ
bílkovina
32 g
tuky
24 g
sacharidy
23 g
cukry
1 g
sůl
1 g
vápník
67 mg
cholesterol
48 mg
draslík
39 mg
fosfor
24 mg
hořčík
21 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g drcených rajčat
  • 300 g libového vepřového masa
  • 300 g zadního hovězího
  • 150 ml červeného vína
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • oregano
  • bazalka
  • mletý pepř
  • sůl
  • 400 ml hovězího vývaru (nebo vody)

Postup:

  1. Maso umeleme - je vždy lepší, pokud máte možnost si maso sami umlet. Víte pak přesně, co jíte.
  2. Zeleninu nahrubo nastrouháme, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.
  3. Vše osmahneme na olivovém oleji do zlatova.

  4. Přidáme vepřové maso a dobře promícháme a orestujeme.
  5. Následuje hovězí maso a taktéž orestujeme. Osolíme a opepříme.
  6. Podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit.
  7. Směs okořeníme pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni za občasného promíchání pomalu dusit asi hodinu. Občas můžeme dolít horkým vývarem nebo vodou. Před koncem přidáme čerstvé bylinky..V případě, že použijeme sušené, přidáme je hned po vložení drcených rajčat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat