Tarhoňa se zeleninou

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Tarhoňa - rozhodně zajímavý druh těstoviny, nejen k přílohám

Ingredience

  • 300 g Tarhoni
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 řapík celeru
  • zelená petrželka
  • sůl
  • citron
  • 1 pol lžíce olivového oleje
  • 1 pol lžíce másla

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
511 KJ
sacharidy
19 g
tuky
3 g
bílkovina
3 g
sůl
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
lepek
1 g
draslík
314 mg
sodík
129 mg
vápník
73 mg
fosfor
56 mg
hořčík
22 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Postup:

  1. V kastrolu rozehřejeme polovinu olivového oleje a tarhoňu na něm krátce opečeme do zlatova.
  2. Zalijeme větším množstvím horké vody, osolíme a uvaříme do měkka. Což může trvat 10 - 12 minut.
  3. V druhém kastrolu na zbytku oleje orestujeme zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, zalijeme cca 0,15l vody, osolíme a chviličku povaříme.
  4. Do zeleniny s vodou přidáme máslo, šťávu z citronu a osolíme.
  5. Uvařenou tarhoňu smícháme se zeleninou i s vývarem, ve kterém jsme ji vařili, přidáme nasekanou zelenou petržel, můžeme i pár kapek citronové šťávy.
  6. Můžeme servírovat jako přílohu k masu, do salátů nebo jako samostatný pokrm.

Uživatelská Hodnocení

Josef
2016-12-26 15:56:54
Olin
2016-12-20 18:39:25
Chutnalo, chutná a bude chutnat. Mlsounům zdar!
Aluta
2016-12-04 11:41:07

Další recepty

Kuře na citronech s tarhoňou
Bramboráčky
Svíčková na smetaně
Vepřová krkovice na křupavé zelenince
Čínské nudle s vepřovým masem a zeleninou