Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo - chuť plná sýra a smetany

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3760 KJ
tuky
72 g
bílkovina
59 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sacharidy
2 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
311 mg
draslík
296 mg
cholesterol
197 mg
vápník
77 mg
hořčík
45 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1kg krkovice (4x250 g silnější plátky)
  • 100 g máslo
  • 100 g parmazán
  • 100 ml smetana
  • 50 ml extra virgin olivový olej
  • 2 česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Osolíme a opepříme krkovici a necháme chvliku odpočinout.
  2. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje (ne příliš mnoho), vložíme krkovice a opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme třetinu studeného másla a až začne pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme - tzv glazujeme.

  3. Přeložíme steaky na pekáček a přidáme do trouby na cca 4 minuty..170 °C

  4. Na pánev vložíme zbytek másla a necháme rozpustit a přidáme nasekaný česnek. Pozor, pouze na mírném plameni, aby nezhořkl. Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.

  5. V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme. Přidáme čerstve mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.

  6. Steaky necháme dvě minutky odpočinout a nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a předěláme na talíře a přelijem smetanovou omáčkou.

  7. Podáváme s různými druhy těstovin nebo s bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat