Bublanina třešňová

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Bublanina třešňová - rychlá buchta, ideální pro zpracování sezónního ovoce
Bublanina třešňová

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3434 KJ
sacharidy
143 g
cukry
61 g
tuky
21 g
bílkovina
14 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
928 mg
fosfor
292 mg
vápník
157 mg
cholesterol
144 mg
hořčík
138 mg
sodík
41 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g třešní
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru ( moučka )
  • 1 prášek do pečiva
  • 80 g másla
  • 3 vejce
  • 200 ml kefíru
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Rozehřejte máslo.
  2. Dejte ho do misky a přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, přidejte vejce, kefír a ručním mixérem rozšlehejte.
  3. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.
  4. Pekáč si vyložíme pečicím papírem, vlejte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi.
  5. Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut.
  6. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.