Obrácený řízek a šťouchané brambory

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Obrácený řízek není žádná velká záhada - prostě nejdřív strouhanka, potom vajíčko. Zkuste!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5168 KJ
tuky
81 g
sacharidy
72 g
bílkovina
52 g
mononenasycené mastné kyseliny
35 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
4 g
draslík
1,85 g
lepek
1 g
sodík
360 mg
cholesterol
346 mg
fosfor
240 mg
hořčík
151 mg
vápník
134 mg
železo
9 mg
zinek
7 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece (nebo krkovice)
  • 100 g strouhanky
  • 3 vajíčka
  • hořčice
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • 125 g másla
  • Trochu mléka(na zjemnění)
  • 30 g cibule(jarní)

Postup:

  1. Maso omyjeme, nakrájíme a naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Z jedné strany potřeme troškou oleje a hořčice a necháme chvíli proležet.
  3. Pak maso obalíme ve strouhance (tu na maso hezky namáčkneme), dále vložíme do vajíčka, obalíme a dáme na rozpálenou pánev a smažíme cca 1,5 min z každé strany, poté vložíme na pečící plech.
  4. Když takto usmažíme všechno maso, vložíme do předehřáté trouby - tak na 15-25 minut na cca 150 stupnů.
  5. Mezičasem si můžeme oloupat brambory a dát vařit v osolené vodě cca 20 minut.
  6. Na trošce oleje si usmažíme cibulku a když jsou brambory měkké, přidáme osmaženou cibulku do nich, následně trochu másla a mléka - smícháme a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.