Obrácený řízek a šťouchané brambory
MišulaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 5168 KJ
- tuky
- 81 g
- sacharidy
- 72 g
- bílkovina
- 52 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- draslík
- 1,85 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 360 mg
- cholesterol
- 346 mg
- fosfor
- 240 mg
- hořčík
- 151 mg
- vápník
- 134 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 7 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové plece (nebo krkovice)
- 100 g strouhanky
- 3 vajíčka
- hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- 1 kg brambor
- 125 g másla
- Trochu mléka(na zjemnění)
- 30 g cibule(jarní)
šťouchané brambory
Postup:
- Maso omyjeme, nakrájíme a naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Z jedné strany potřeme troškou oleje a hořčice a necháme chvíli proležet.
- Pak maso obalíme ve strouhance (tu na maso hezky namáčkneme), dále vložíme do vajíčka, obalíme a dáme na rozpálenou pánev a smažíme cca 1,5 min z každé strany, poté vložíme na pečící plech.
- Když takto usmažíme všechno maso, vložíme do předehřáté trouby - tak na 15-25 minut na cca 150 stupnů.
- Mezičasem si můžeme oloupat brambory a dát vařit v osolené vodě cca 20 minut.
- Na trošce oleje si usmažíme cibulku a když jsou brambory měkké, přidáme osmaženou cibulku do nich, následně trochu másla a mléka - smícháme a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Zeleninová rýže
          
                  
            Piškotový dort s pařížským krémem
          
                  
            Houbová omáčka s vařeným hovězím
          
                  
            Butterfish s hráškovým pyré
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.