Butterfish s hráškovým pyré
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1844 KJ
- sůl
- 107 g
- sacharidy
- 44 g
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,063 g
- fosfor
- 178 mg
- vápník
- 142 mg
- hořčík
- 100 mg
- cholesterol
- 31 mg
- sodík
- 26 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600g butterfish
- 300g mražený hrášek
- citron
- olivový olej
- trocha másla
- sůl
- pepř
- 600g brambor
- rozmarýn
- zelená petrželka
Postup:
- Rybu nakrájíme na čtyři díly, osolíme a opepříme.
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě se snítkou rozmarýnu. Necháme je vařit zvolna na mírném plameni. Snažíme se je nerozvařit, budeme je následně krájet na kolečka, tak ať se nám nerozpadnou.
- Mezitím než se brambory uvaří, připravíme hráškové pyré a předehřejem troubu na 200 °C.
- Pokud připravujeme pyré z mraženého hrášku, nasypeme jej do kastrolku, ve kterém jsme rozehřáli lžíci másla.
- Minutku podusíme, ale opravdu jen krátce - cheme hrášek svěží, zelený a ne jako hrášek z plechovky.
- Vymáčkneme do hrášku citron, osolíme, přidáme ještě trošku vody- cca 50 - 100 ml a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. pokud chcem pyré opravdu hladké, ještě následně přepasírujeme přes sítko.
- Rybu dáme do pekáčku, pokapeme citronem a dáme péci přibližně na 10 minut. Tuto rybu pečeme úplně bez tuku. Obsahuje enzym, který je při použití tuku a porci s gramáží nad 200g, pro člověka hůře stravitelný. Ovšem když ji připravíme bez tuku a porci kolem 150g, lahodná chuť této ryby bude skutečným zážitkem.
- Zatímco se nám ryba peče, uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a na treošce olivového oleje s kouskem másla, opečeme z obou stran do zlatova.
- Zelenou petrželku nasekáme a smícháme s opečenými bramborami.
- Servírujeme s hráškovým pyré, do zlatova opečenými brambůrkami a ozdobené třeba snítkou kopru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Žampionový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.