Butterfish s hráškovým pyré

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
s opečenými brambůrkami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1844 KJ
sůl
107 g
sacharidy
44 g
bílkovina
32 g
tuky
13 g
vláknina
2 g
draslík
1,063 g
fosfor
178 mg
vápník
142 mg
hořčík
100 mg
cholesterol
31 mg
sodík
26 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600g butterfish
  • 300g mražený hrášek
  • citron
  • olivový olej
  • trocha másla
  • sůl
  • pepř
  • 600g brambor
  • rozmarýn
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Rybu nakrájíme na čtyři díly, osolíme a opepříme.
  2. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě se snítkou rozmarýnu. Necháme je vařit zvolna na mírném plameni. Snažíme se je nerozvařit, budeme je následně krájet na kolečka, tak ať se nám nerozpadnou.
  3. Mezitím než se brambory uvaří, připravíme hráškové pyré a předehřejem troubu na 200 °C.
  4. Pokud připravujeme pyré z mraženého hrášku, nasypeme jej do kastrolku, ve kterém jsme rozehřáli lžíci másla.
  5. Minutku podusíme, ale opravdu jen krátce - cheme hrášek svěží, zelený a ne jako hrášek z plechovky.
  6. Vymáčkneme do hrášku citron, osolíme, přidáme ještě trošku vody- cca 50 - 100 ml a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. pokud chcem pyré opravdu hladké, ještě následně přepasírujeme přes sítko.
  7. Rybu dáme do pekáčku, pokapeme citronem a dáme péci přibližně na 10 minut. Tuto rybu pečeme úplně bez tuku. Obsahuje enzym, který je při použití tuku a porci s gramáží nad 200g, pro člověka hůře stravitelný. Ovšem když ji připravíme bez tuku a porci kolem 150g, lahodná chuť této ryby bude skutečným zážitkem.
  8. Zatímco se nám ryba peče, uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a na treošce olivového oleje s kouskem másla, opečeme z obou stran do zlatova.
  9. Zelenou petrželku nasekáme a smícháme s opečenými bramborami.
  10. Servírujeme s hráškovým pyré, do zlatova opečenými brambůrkami a ozdobené třeba snítkou kopru.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat