Čočkový salát

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
Když vám zbyde čočka z oběda, uděláme výbornou večeři

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2831 KJ
sacharidy
60 g
tuky
37 g
bílkovina
20 g
vláknina
8 g
cukry
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
vápník
134 mg
draslík
119 mg
fosfor
81 mg
hořčík
49 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na salát

  • Ledový salát
  • 200 g čočky
  • 1 cibule
  • 50 g oliv
  • 1 paprika
  • 8 cherry rajčátek
  • 100 g salátu
  • Na zálivku

  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce citronové štávy
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  1. Do mísy dáme čočku a přidáme cibuli nakrájenou na proužky
  2. Papriku nakrájíme na kostičky, scheri rajčátka přeřízneme napůl a přidáme ještě olivy.
  3. Nakonec dáme natrhané a opláchnuté saláty, přelejeme zálivkou a jemně promícháme, nejlépe rukama.

Čočka obsahuje velké množství bílkovin a esenciálních aminokyselin. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a stopových prvků.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.