Domácí musli

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 5 minut
Vaření: 35 minut
Domácí musli - tyčinka plná energie

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
444 KJ
sacharidy
13 g
tuky
4 g
bílkovina
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
320 mg
draslík
312 mg
hořčík
150 mg
vápník
65 mg
sodík
7 mg
cholesterol
6 mg
železo
5 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 50 g dýňových semínek
  • 70 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g sušených švestek
  • 50 g hrozinek
  • 1 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 5 lžic mléka

Postup:

  1. Na hrubo nasekáme semínka
  2. Na mírně rozehřáté suché pánvi pražíme semínka a vločky za stálého míchání - 5 minut. Necháme vychladnout
  3. Přidáme nadrobno nakrájené švestky a hrozinky. Přidáme vejce, med a mléko
  4. Hmotu pořádně propracujeme a vysypeme na plech s pečícím papírem. Rukama přitlačíme a uděláme placku 1 cm vysokou
  5. Dáme sušit do trouby na 30 minut při 150 stupních
  6. Vyndáme z trouby a za tepla nakrájíme
  7. Místo sušených švestek můžeme dát i jiné sušené ovoce, záleží jen na vaší chuti a fantasii.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.