Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 150 minut
Nemá chybu, znalce a milovníky téhle polévky rozhodně potěší.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1276 KJ
bílkovina
26 g
sacharidy
21 g
tuky
12 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
466 mg
fosfor
258 mg
cholesterol
149 mg
sodík
137 mg
vápník
124 mg
hořčík
60 mg
železo
9 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na polévku:

  • 400 g hovězího masa
  • 3 mrkve
  • Celer
  • Petržel
  • 30 g kedlubny
  • 3 listky libečku
  • Sůl
  • Pepř
  • 30 g nudlí do polévky (babiččiny nudle)
  • Na knedlíčky:

  • 250 g jater
  • 1 vajíčko
  • Lžíce oleje
  • 1/2 cibule na jemno nakrájenou
  • Sůl
  • Pepř
  • Nať petržele
  • 2 lžíce strouhanky
  • 5 lžic mouky polohrubé

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a kostičky.
  2. Maso omejeme a vložíme i se zeleninou do hrnce.
  3. Okořeníme, přidáme libeček a vše zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2,5 hodiny.
  4. Polévka nesmí vařit, jinak se zakalí.
  5. Když vaříme tak 1,5 hodiny, vhodíme do polévky knedlíčky, které uděláme tak, že si smícháme ingredience a lžící vhazujeme oválky do polévky.
  6. Nudle do polévky vařím zvlášť. Každý si pak do polévky nabere sám. Když dáte nudle přímo do vývaru, nasáknou vodu a nejsou pak dobré.
  7. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.