Kančí se šípkovou omáčkou

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
Kančí se šípkovou omáčkou - tak tenhle kanec už dořádil

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2054 KJ
cukry
51 g
sacharidy
50 g
bílkovina
33 g
tuky
15 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
328 mg
sodík
167 mg
fosfor
106 mg
vápník
74 mg
hořčík
62 mg
cholesterol
20 mg
železo
19 mg
mangan
9 mg

Ingredience

  • 800 g kančí plece
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce vepřové sádlo
  • snítka tymiánu
  • snítka majoránky
  • hvězdička badyánu
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1 rajský protlak
  • 200 g šípkové zavařeniny
  • 200 ml masového vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
  • lžička mleté skořice
  • citronová šťáva
  • strouhaný perník
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Ze zeleniny (mrkve, celeru, petržele) nakrájíme pár klínků na špikování masa, také ze špeku oddělíme čtyři klínky.
  2. Zbytek zeleniny i špeku nakrájíme na kostičky.
  3. Kančí hřbet očistíme, nakrájíme na porce. Prošpikujeme kousky kořenové zeleniny, špeku a osolíme.
  4. Na sádle orestujeme společně nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, kostičky špeku, vše do zlatohněda.
  5. Přidáme bylinky a koření (tymián, majoránku, badyán, divoké koření, jalovec), zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
  6. Přidáme rajský protlak a šípkovou zavařeninu, zarestujeme, podlijeme vývarem, vínem a pomerančovou šťávou.
  7. Uvedeme k varu.
  8. Poté vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
  9. Maso vyndáme na talíř, omáčku propasírujeme, nebo můžeme vybrat koření a omáčku rozmixovat.
  10. Dále omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem a dochutíme skořicí.

  11. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, popřípadě šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.