Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
MartinSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 30371 KJ
 - sacharidy
 - 346 g
 - bílkovina
 - 65 g
 - tuky
 - 12 g
 - vláknina
 - 6 g
 - cukry
 - 5 g
 - trans mastné kyseliny
 - 4 g
 - sůl
 - 1 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 1 g
 - draslík
 - 442 mg
 - fosfor
 - 192 mg
 - sodík
 - 149 mg
 - vápník
 - 98 mg
 - cholesterol
 - 79 mg
 - hořčík
 - 46 mg
 - železo
 - 2 mg
 - mangan
 - 2 mg
 - zinek
 - 1 mg
 
Ingredience
- 300 g soba nudlí
 - 200 g krevet
 - 200 g vykoštěného kuřecího stehna
 - 200 g hub shitaake
 - 170 g pak choi (1 kus)
 - 40 g jarní cibulky (4 ks)
 - 3 lžíce sojové omáčky
 - 200 ml saké
 - 200 ml kuřecí vývar
 - 1 lžíce hnědého cukru
 - 1 chilli paprička
 - 2 stroužky česneku
 - 20 g zázvoru
 - 3 lžíce arašídového oleje
 
- Nudle vhodíme do vroucí osolené vody 6 - 7 minut. Uvařené nudle propláchneme studenou vodou.
 - Krevety vyloupeme a odstraníme střívko.
 - Maso nakrájíme na nudličky a obojí osolíme a opepříme.
 - Na pánvi na oleji orestujeme nejprve maso, po chvilce přidáme krevety a opečeme krátce, než krevety zčervenají.
 - Vyndáme z pánve a přidáme trochu oleje. Na něm opečeme houby, které nemusíme krájet, ale opečeme je vcelku. Přihodíme cibulky nakrájené na kolečka. Chvilku opékáme - nepříliš dlouho. Vyjmeme z pánve a přidáme dalších pár kapek oleje.
 - Česnek nasekáme na drobno, stejně tak i oloupaný zázvor a chilli papričku. Vše na pánvi restujeme do sklovata.
 - Přisypeme cukr a zalijeme saké, vývarem a sojovou omáčkou. Necháme vše chvíli vařit, čímž se nám omáčka zredukuje asi tak na polovinu.
 - Vrátíme do omáčky maso, krevety, houby a cibulku. Přidáme i pak choi, nakrájené podélně na čtvrtky a omyté, a vše krátce povaříme. Opět jen chvilku, aby pak choi nebylo rozvařené.
Na závěr přidáme do pánve uvařené nudle, vše chvilku prohřejeme a můžeme servírovat. 
Pak choi je čínské zelí. Má vysokou hodnotu vitamínu A i vitamínu C. Dokonce se o něm tvrdí, že je antikarcinogenní. Takže nejen velmi chutné, ale i zdravé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
          
                  
            Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
          
                  
            Karotkový krém se zázvorem
          
                  
            Exotická polévka z řepy
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.