Dýňová bábovka
MišulaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 4069 KJ
- sacharidy
- 94 g
- tuky
- 54 g
- bílkovina
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 456 mg
- fosfor
- 269 mg
- vápník
- 200 mg
- cholesterol
- 130 mg
- hořčík
- 83 mg
- sodík
- 58 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg dýně hokkaido
- 150 g sýra (ementál)
- tymián ( hrst)
- 200 g hery
- větší špetka soli
- 4 vajíčka
- 100 ml mléka
- 100 g šunky
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
- Dýni si oloupeme, vyndáme semínka, nahrubo jí nastrouháme i se sýrem.
- Tymián umyjeme a vytřepeme do sucha. Vše necháme v míse a mezi tím si v další míse rozmixujeme heru se solí do krému a poté přidáme vejce.
- Dále přidáváme postupně mouku a prášek do pečiva a postupně přiléváme mléko.
- Ted můžeme přidat nastrouhanou dýni se sýrem a na kostičky nakrájenou šunku. Vše společně spojíme.
- Vymažeme si formu na bábovku herou a vysypeme moukou. Můžeme těsto vlít do formy, dáme do předehřáté trouby na 180 stupnů cca 60 minut.
- Zda je hotová můžete zjistit klasickým trikem pomocí špejle (když se těsto nelepí, je bábovka hotová).
- Bábovku vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pak ji vyklepneme z formy a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Soba nudle se zeleninou a houbami
          
                  
            Mac and cheese
          
                  
            Houbová omáčka s vařeným hovězím
          
                  
            Čokoládové hvězdičky
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.