Mac and cheese

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Naprosto jednoduchý, ale hodně efektivní recept - makarony se sýrem, úspěch zaručen

Ingredience

  • 400 g Těstovin (kolínka)
  • 400 ml bešamelu
  • 200 g tvrdého sýru (cheddar)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1451 KJ
sacharidy
27 g
bílkovina
22 g
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
lepek
1 g
sodík
161 mg
draslík
31 mg
fosfor
27 mg
vápník
10 mg
hořčík
6 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě, dle návodu na obalu.
  2. V bešamelu necháme rozpustit 2/3 sýra.
  3. Uvařené, zcezené těstoviny smícháme s omáčkou, přendáme do zapékací misky.
  4. Posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct na 6 - 8 minut na 200 °C do trouby.

Uživatelská Hodnocení

Další recepty

Pappardelle se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny s více druhy sýrů
Řezance Avelopa s houbami
Lahodná omáčka z kýty a vrtulky
Lasagne alla Bolognese