Dušené hlávkové zelí

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
798 KJ
sacharidy
28 g
cukry
20 g
vláknina
7 g
tuky
6 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
660 mg
vápník
132 mg
fosfor
98 mg
hořčík
58 mg
sodík
2 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg hlávového zelí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 40 g cukru
  • 2 cibule
  • 1 lžička celého kmínu
  • Sůl
  • Ocet

Postup:

  1. Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů, rozčtvrtíme, vykrojíme koštál a propereme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Kastrol vymastíme olejem, vložíme do něj nakrájené zelí, podlejeme vodou a uvedeme do varu. Prvních 10 minut dusíme bez poklice.
  3. Na pánvi na oleji usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a přilejeme k podušenému zelí, které osolíme, okmínujeme, zahustíme vodou s moukou a dusíme 30 minut jž pod pokličkou.
  4. Dušené zelí podle chuti osladíme a okyselíme. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.