Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3132 KJ
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 51 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 3 g
- fosfor
- 311 mg
- draslík
- 296 mg
- cholesterol
- 181 mg
- vápník
- 84 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 100 g máslo
- 50 ml oleje (extra virgin)
- 2 česnek
- 200 ml smetana
- 100 g parmazán
- sůl
- pepř
Postup:
- Dáme vařit vodu na těstoviny.
- Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvliku odpočinout. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme maso. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme třetinu studeného másla a a ž začne pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
- Následně přeložíme steaky na pekáček a přidáme do trouby na cca 6 – 8 minut..170 °C. Lépe péci o něco kratší dobu a popřípadě znovu dopéct, pokud je maso ještě syrové, než maso příliš dlouhým pečením vysušit..to už se spravit nedá.
-
V tomto čase si uvařte těstoviny dle návodu.
- Na pánev vložíme zbytek másla a necháme rozpustit a přidáme nasekaný česnek. Pozor, pouze na mírném plameni aby nezhořkl..pochvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu…v okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme..přidáme čerstve mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný…
- Steaky necháme dvě minutky odpočinout a na krájíme přes vlákna na silnější plátky a předěláme na talíře a přelijem smetanovou omáčkou..podáváme s různými druhy těstovin nebo s bramborami..
- Tip:pokud chcete omáčky trochu víc, do rozpuštěného másla s česnekem přidejete trochu hladké mouky, připravte tak jíšku, kterou zalijte trochou vody nebo ještě lépe vývaru, provařte a teprve potom přidejte smetanu a sýr.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
Mohlo by vás zajímat
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.