Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
s těstovinami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3132 KJ
tuky
57 g
bílkovina
51 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
3 g
fosfor
311 mg
draslík
296 mg
cholesterol
181 mg
vápník
84 mg
hořčík
45 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g máslo
  • 50 ml oleje (extra virgin)
  • 2 česnek
  • 200 ml smetana
  • 100 g parmazán
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny.
  2. Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvliku odpočinout. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme maso. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme třetinu studeného másla a a ž začne pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
  3. Následně přeložíme steaky na pekáček a přidáme do trouby na cca 6 – 8 minut..170 °C. Lépe péci o něco kratší dobu a popřípadě znovu dopéct, pokud je maso ještě syrové, než maso příliš dlouhým pečením vysušit..to už se spravit nedá.
  4. V tomto čase si uvařte těstoviny dle návodu.

  5. Na pánev vložíme zbytek másla a necháme rozpustit a přidáme nasekaný česnek. Pozor, pouze na mírném plameni aby nezhořkl..pochvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu…v okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme..přidáme čerstve mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný…
  6. Steaky necháme dvě minutky odpočinout a na krájíme přes vlákna na silnější plátky a předěláme na talíře a přelijem smetanovou omáčkou..podáváme s různými druhy těstovin nebo s bramborami..
  7. Tip:pokud chcete omáčky trochu víc, do rozpuštěného másla s česnekem přidejete trochu hladké mouky, připravte tak jíšku, kterou zalijte trochou vody nebo ještě lépe vývaru, provařte a teprve potom přidejte smetanu a sýr.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.