Špenát

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1385 KJ
sacharidy
23 g
tuky
20 g
bílkovina
12 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
5 g
cukry
5 g
draslík
1,562 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
590 mg
fosfor
495 mg
hořčík
287 mg
sodík
135 mg
cholesterol
117 mg
železo
12 mg
mangan
5 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 0,5 kg mraženého špenátu
  • 40 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka ( nebo více)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • vejce

Postup:

  1. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem.
  2. Když kaše zhoustne, vložíme do ní kostku zmrazeného špenátu a za stále mícháme dokud se špenát nerozmrazí.
  3. Potom zeslabíme plamen a špenát okořeníme solí a pepřem.
  4. Přidáme rozkvedlané vejce, minutu povaříme a odstavíme z plamene.
  5. Na závěr do špenátu rozmačkáme česnek.
  6. K obědu je dobrý špenát s vařenými bramborami a plátkem hovězího nebo vepřového masa, ale mně víc chutná s volským okem a krajícem chleba.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.