Zapečený plátek s broskví a sýrem

Jiřinka
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Zapečený plátek s broskví a sýrem - a aby to nebyla taková česká klasika, uděláme jako přílohu hranolky z dýně Hokaido

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3124 KJ
bílkovina
55 g
tuky
51 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
sacharidy
15 g
cukry
10 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
1 g
draslík
649 mg
vápník
453 mg
fosfor
304 mg
hořčík
61 mg
cholesterol
45 mg
sodík
5 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g kotlety (může být i kuřecí prso)
  • sůl
  • pepř
  • trocha červené mleté papriky
  • 30 g broskví (kompotované)
  • 100 g modrého sýra (nebo jakýkoliv tvrdý sýr)
  • 1 dýně (Hokaido)
  • olej

Postup:

  1. Maso očistíme, nařežeme na plátky, aspoň na čtyřech místech naříznout po obvodu, aby se maso nekroutilo při pečení, naklepeme, osolíme, opepříme a popaprikujem.
  2. Dýni - Hokaido - NELOUPEME, nakrájíme na hranolky.
  3. Na rozehřáté pánvi narychlo opečeme plátky masa.
  4. Přendáme do zapékací misky a přilejeme výpek z masa. Na každé maso položíme půlku broskve a posypeme nastruhaným sýrem.
  5. Do zapékací misky můžeme dát i hranolky - nebo je upečeme zvlášť na omastku.
  6. Zapékáme, dokud se sýr pěkně neroztaví a zezlátne.
  7. Jako přílohu doporučuji ďábelskou omáčku.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat