Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Výborné těstoviny, které zvládne každý

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2606 KJ
sacharidy
62 g
bílkovina
44 g
tuky
20 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
481 mg
fosfor
311 mg
vápník
118 mg
cholesterol
75 mg
hořčík
68 mg
sodík
34 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 400 g tagliatelle
  • 100 ml smetany 30%
  • 200 g čerstvého špenátu listového
  • olivový olej
  • kousek másla
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 100 g parmazánu

Postup:

  1. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny, které vaříme ve vroucí vodě 6 – 8 minut nebo dle návodu na obalu.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky.

  3. Česnek a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.

  4. Špenát omyjeme a osušíme.

  5. Na pánvi rozehřejem polovinu olivového oleje s polovinou másla a když je pánev dostatečně rozpálená, vhodíme na ni kousky kuřecího masa a opečeme do zlatova.

  6. Maso vyjmeme, dáme zbytek oleje a másla, necháme rozpustit a vložíme cibuli s česnekem a opečeme do sklovata…

  7. Přihodíme špenát a krátce zprudka zarestujeme.
  8. Nalijeme smetanu, osolíme a opepříme.
  9. Vrátíme maso a společně velmi krátce povaříme, aby špenát zůstal pokud možno zelený.

  10. Těstoviny vaříme na "skus" neboli ,,al dente,, - ne úplně do měkka.
  11. Vhodíme je do máčky se špenátem a masem a promícháme.
  12. Hustotu omáčky můžeme redukovat přidáním vody, ve které jsme vařili těstoviny.
  13. Podáváme posypané parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat