Listové rozšláplo

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 33 minut
Vaření: 17 minut
Sice se jmenuje Listové rozšláplo, ale určitě jsem na to nešlápala :). Dobrota s vanilkovým pudinkem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2481 KJ
sacharidy
93 g
cukry
87 g
tuky
19 g
bílkovina
9 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
445 mg
vápník
312 mg
fosfor
249 mg
sodík
147 mg
hořčík
35 mg
cholesterol
12 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Korpus

  • 1/2 listového těsta
  • 500 ml mléka
  • 1,5 vanilkového pudinku
  • 1 šlehačka 33%
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 150 g broskví
  • Poleva

  • 30 g mandarinky
  • 1 lžička rumu
  • 100 g moučkového cukru

Příprava korpusu:

  1. Rozválíme listové těsto na 2 mm silnou placku, dáme na olejem vymazaný plech.
  2. Na plechu rozřízneme nožem na 4 stejné díly.
  3. Pečeme 15 minut v troubě na 160 stupnů.
  4. Upečené vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Náplň je také snadná:

  1. Do kastrůlku si nalijeme 400 ml mléka.
  2. V misce rozšleháme 100 ml mléka s pudinkem a 2 lžícemi cukru.
  3. Mléko v kastrůlku necháme vařit a přilijeme pudink s mlékem. Vaříme za stálého míchání 2 minuty, vypneme a ještě alespuň 2 minuty mícháme, aby se neudělal škraloup.

Velké finále s polevou:

  1. Pudink dáme na 2 kostky listového těsta, na něj dáme našlehanou šlehačku s 1 lžící cukru (tolik, aby byla poleva dost hustá), nadrobno nakrájené broskve a přikrejeme listovým těstem.
  2. V misce si uděláme polevu ze štávy z mandarinky, rumu a cukru. Mícháme, dokud není pěkně hladká.
  3. Pak nalejeme na listové těsto a ozdobíme popřípadě šlehačkou.

Podáváne s dobrým kafíčkem.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.