Bramborové šišky

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 6 minut
Celkově: 70 minut
Bramborové šišky - jednoduchá domácí příloha, kterou si zamilujete

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1568 KJ
sacharidy
80 g
bílkovina
9 g
vláknina
3 g
tuky
1 g
lepek
1 g
draslík
744 mg
fosfor
113 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
32 mg
sodík
28 mg
vápník
26 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 60 g krupice
  • 1 vejce
  • trocha hladká mouka (na podsypání)
  • sůl

Postup:

  1. Brambory upečeme v troubě cca (160°C , 50 minut) nebo je můžeme uvařit ve slupce v osolené vodě. Pokud je upečeme, výsledná chuť bude o něco bramborovější.
  2. Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
  4. Vytvarujeme malé šišky (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout), při práci podsypáváme šišky moukou, aby se nelepili.
  5. Šišky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, jsou hotové. Pro jistotu jednu můžete překrojit uprostřed a přesvědčit se. Popřípadě chvilku přidat.
  6. Hotové, vychladlé šišky můžeme opéct na sádle ze všech stran lehce do zlatova a podávat třeba se zelím a pečeným vepřovým, posypané opečenou cibulkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.