Uzené vegetariánské rizoto po česku

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Uzené vegetariánské rizoto po česku - nehledejte v něm to italské krémové, ale české sypací.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
789 KJ
tuky
14 g
sacharidy
6 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
203 mg
cholesterol
172 mg
draslík
129 mg
vápník
108 mg
sodík
56 mg
hořčík
45 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 pytlíky rýže
  • 100 g mražené zeleniny
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 4 vejce
  1. Cibuli si nakrájíme na drobno. Dáme ji do hrnce společně s olejem a smažíme.
  2. Když cibulka zesklovatí (10min), přidáme uzenou papriku. Zarestujeme, aby paprika uvolnil veškerou svojí vůni a chuť.
  3. Přisypeme rýži, zamícháme a přilijeme vodu či vývar. Dále přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a přikrejeme pokličkou.
    Kdo nerad vaří rýži dohromady, může si ji v pytlících uvařit zvlášť.
  4. Vše vaříme, dokud není vše měkké.
  5. Na pánvi si uděláme sázené vejce, podle toho, jak kdo má rád - můžeme ho posypat uzenou paprikou.

Rychlé, levné bezmasé a dobré.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.