Rizoto s liškami a hráškem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Rizoto s liškami a hráškem - lahodné italské rizoto

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2591 KJ
sacharidy
75 g
tuky
25 g
bílkovina
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
247 mg
draslík
121 mg
cholesterol
29 mg
hořčík
26 mg
vápník
25 mg
sodík
14 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio
  • 200 g lišky
  • 350 ml silného kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 malá cibule (ideální šalotka)
  • 100 g mraženého hrášku
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 g másla
  • 100 g parmazánu

Postup:

  1. Nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata.
  2. Nasypeme rýži a společně chvilku opražíme.
  3. Zastříkneme bílým vínem, které necháme chvilku odvařit.
  4. Postupně, po malých dávkách, přidáváme horký kuřecí vývar.
  5. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
  6. Až je rizoto skoro hotové, natrháme do něj lišky, které stačí v rizotu pár minut provařit.
  7. Jakmile je rizoto podle našich představ, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.
  8. Úplně na konec vmícháme hrášek, který stačí, když se v rizotu prohřeje.
  9. Ihned servírujem s nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat