Drůbeží polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Vaření: 90 minut
Celkově: 90 minut
Polévka z kuřecích vnitřností a jarní zeleniny
Vývar s pohankou a kousky kuřecího masa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
572 KJ
sacharidy
16 g
bílkovina
11 g
tuky
2 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
vápník
151 mg
fosfor
149 mg
draslík
148 mg
cholesterol
112 mg
sodík
81 mg
hořčík
70 mg
zinek
9 mg
železo
6 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g Kuřecích drůbky (krk, křídla, srdce, žaludek)
  • 2,5 l vody
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • trochu petržele(nať)
  • 100 g hrášku
  • 1/4 hlávky květáku
  • 50 g fazolových lusků
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nové koření
  • sůl
  • 100 g nudlí

Postup:

  1. Kuřecí drůbky očistíme a vaříme v osolené vodě s kořením asi 1 hodinu.
  2. Přidáme zeleninu a povaříme na mírném plameni ještě 0,5 hodiny.
  3. Pár minut před dovařením můžeme přidat nudle, nebo je uvaříme zvlášť a do polévky je dáme už hotové.
  4. Místo nudlí můžeme pro zpestření jídelníčku použít jinou zavářku. S oblibou dávám do vývaru např. ovesné vločky nebo pohanku, které přidávám půl hodiny před dovařením, aby se uvařily doměkka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.