Květáková polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut
Zahuštěná světlá polévka, vařená velmi jednoduše z květáku - zde alternativní růžicová odrůda Ronaldo.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
468 KJ
sacharidy
10 g
tuky
6 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
62 mg
fosfor
39 mg
draslík
34 mg
cholesterol
21 mg
hořčík
17 mg
sodík
8 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg květáku
  • 1 větší brambora
  • 1 vejce
  • 200 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • olej (nebo máslo na přípravu jíšky)
  • 2 lžíce hladké mouky (na jíšku)

Postup:

  1. Jíšku uděláme tak, že na tuku osmahneme mouku (asi 1-2 minuty) a zalijeme vodou.
  2. Připravenou jíšku rozředíme vodou a vložíme do ní květák a bramboru. Květák máme rozebraný na růžičky, košťál na drobno pokrájený. Bramboru jsme nakrájeli na kostičky.
  3. Osolíme, opepříme.
  4. Vaříme jen tak dlouho, až květák změkne - nechceme jej rozvařit. Při vaření polévku nepřikrýváme, aby se vyvařila ostrá pachuť květáku.
  5. Jakmile je květák měkký, rozkvedláme do polévky vajíčko, necháme projít varem a povaříme už jen 2 minuty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.