Lilkový salát

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 5 minut
Lilkový salát - předkrm, nebo lehká večeře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1180 KJ
tuky
20 g
sacharidy
17 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,263 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
251 mg
vápník
189 mg
hořčík
73 mg
cholesterol
21 mg
sodík
18 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 rajče
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g bakánského sýru
  • Trochu hladké mouky
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na 5 mm kolečka, nasolíme a necháme 30 minut vypotit.
  2. Mezitím si nakrájíme na kolečka rajče, šalotku, česnek na plátky a balkánský sýr na kostičky.
  3. Po 30 minutách utřeme z lilku vodu, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
  4. Lilek osolíme a dáme opéct do zlatova s čenekem na rozehřátém oleji.
  5. Opečený lilek dáme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
  6. Naskládáme lilek na talíř, poklademe rajče, šalotku, opečený česnek, sýr a podáváme s čerstvou bagetkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.