Ingredience anglická slanina
Anglická slanina je druh slaniny . V českých zemích se vyrábí z vepřového boku, který je vykostěn, Ta se skládá z nasolené vepřové pečeně a kousku boku s ponechaným tukovým krytím. Může být neuzená nebo uzená Postupy výroby jsou různé. Maso se pak udí studeným kouřem dva až tři dny.
Mexické fazole
Mexické fazole s anglickou slaninou,kečupem a čerstvím pečivem
Halušky se zelím
Halušky se zelím a anglickou slaninou - nejen slovenská klasika, regionálně se jim říká strapačky
Selská omeleta
Vaječná omeleta s osmaženými bramborami, podle chuti lze do omelety přidat ještě slaninu, kukuřici nebo okurku
Králičí stehna a pečené brambory
Králičí stehýnka, připravená se slaninou a jako příloha pečený brambor - chuťově vynikající kombinace.
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou, hranolky a zeleninou - opečená se slaninkou do křupava
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem
Masová směs s bramboráčky
Masová směs se zeleninou, k tomu 3 bramboráčky a česká klasika je na stole
Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou
Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou, podáváme ideálně s pečenými bramborami
Roštěná z vepřové pečeně
Roštěná omáčka z vepřové pečeně s rýží
Kuřecí stehna na moravance a štouchané brambory
Kuřecí stehna pečená v troubě, podávaná s Moravankou a štouchanými bramborami