Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 22 minut
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2819 KJ
tuky
55 g
bílkovina
45 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
3 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
draslík
496 mg
sodík
222 mg
fosfor
207 mg
vápník
146 mg
cholesterol
129 mg
hořčík
67 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Hlavní suroviny

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 4 salátová srdíčka
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Na dip

  • 100 g majonézy
  • 2 lžičky plnotučné hořtice
  • 1 cibule (na jemno nakrájená)
  • 1/2 lžičky cukru
  • Na naložení masa

  • 100 ml oleje
  • 2 lžičky hořčice
  • 3 stroužky česneku (prolisovaného)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Prsíčka naložíme nejlépe na 24 h
  2. Na rozpálený olej poskládáme prsíčka kůží dolů
  3. Pečeme na obou stranách cca 3 minuty a pak ještě cca 4 minuty do rozpálené trouby na 180 stupnů
  4. Veškerou zeleninu si nakrájíme na malé kousky
  5. Orestujeme nakrájenou slaninu
  6. Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a krátce restujeme
  7. Rozkrojíme salátová srdíčka na půl
  8. Dip si připravíme v misce, kam dáme majonézu, hořčici, cukr, najemno nakrájenou cibulku a promícháme
  9. Salátová srdíčka a maso polijeme dipem a servírujeme
  10. Lehká, dobrá večeře, která navíc na talíři vypadá naprosto luxusně.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.