Vepřová roláda s nádivkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Vepřová roláda s nádivkou, hranolky a zeleninou - opečená se slaninkou do křupava
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2649 KJ
bílkovina
57 g
tuky
33 g
sacharidy
23 g
sůl
1 g
sodík
278 mg
fosfor
186 mg
cholesterol
121 mg
draslík
121 mg
vápník
112 mg
hořčík
55 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Roláda

  • 750 g vepřové pečeně
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g anglické slaniny
  • Hořčice
  • Sůl
  • pepř
  • Nádivka

  • 3 vejce
  • 1 paprika
  • 50 g hrášku
  • 50 g kukuřice
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Příprava nádivky
    1. Na pánvi orestujeme papriku, hrášek, kukuřici a zalejeme vejci
    2. Smažíme jen krátce, aby nebyly vejce moc suchá
  2. Příprava rolády
    1. Maso rozklepeme na větší plát, osolíme, opepříme a natřeme plnotučnou hořčicí
    2. Poklademe plátky sýra, na sýr anglickou slaninu a nakonec nádivku
    3. Zabalíme do rolády - snažíme se co nejvíc utáhnout
    4. Stáhneme provázem
    5. Pečeme 30 minut na 150 stupnů
    6. Dopékáme 30 minut na 200 stupnů
  3. Podáváme s hranolkami, doplníme čerstvou okurkou nebo rajčaty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat