Staročeské lívance

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Staročeské lívance - seště jak je dělávaly naše babičky k snídani :-*

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1607 KJ
sacharidy
60 g
cukry
15 g
bílkovina
11 g
tuky
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
214 mg
fosfor
178 mg
vápník
113 mg
sodík
55 mg
cholesterol
36 mg
hořčík
32 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 300 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • olej

Postup:

  1. Do poloviny vlažného mléka si dáme cukr, špetku soli a rozdrolíme droždí (necháme vzejít kvásek).
  2. Mezitím si smícháme v druhé míse vajíčka s moukou a zbylým mlékem.
  3. Když je kvásek přípraven, přidáme ho do misky s moukou a vajíčkem a vše pořádně promícháme. Vždy nechám tak 15 minut odpočinout.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a naběračkou tvoříme lívanečky. Pečeme z obou stran dozlatova.
  5. Vždy je dávám na kuchyňské papírové utěrky, aby nebyly mastné.
  6. Každý je má rád s ničím jiným. Jsou úžasné jak se šlehačkou a lesními plody, tak i obalované v cukru a skořici. U nás i s nutelou, medem, marmeládou i čerstvým ovocem.
  7. Tyhle recepty nikdy neomrzí. Dobrou chuť ;-)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat