Chobotnice na grilu

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1173 KJ
bílkovina
42 g
sacharidy
12 g
tuky
6 g
cukry
4 g
vláknina
3 g
draslík
1,431 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
641 mg
sodík
595 mg
vápník
220 mg
hořčík
137 mg
cholesterol
120 mg
železo
9 mg
zinek
5 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 chobotnice
  • 2 mrkve
  • 1 řapík celeru
  • 1/2 pórku
  • 4 stroužky česneku
  • hrst zelené petržele
  • sůl
  • pepř
  • 30 g oliv
  • cherry rajčátka
  • citron
  • olivový olej
  • 1 lžičku bílého balsamica
  • ledový salát

Postup:

  1. Do kastrolu dáme očištěnou zeleninu, sůl, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  2. Přidáme chobotnici, ze které jsme odtranili zobák a oči, a vaříme do měkka, což může zabrat i hodinku.
  3. Z uvařené chobotnice odkrojíme chapadla a nakrájíme je na menší kousky.
  4. Chapadla opečeme na grilu nebo na pánvi na trošce olivového oleje. Jen krátce, protože je už uvařená.
  5. Česnek nasekáme na drobno, stejně tak zelenou petržel - můžeme použít i jiné bylinky, třeba koriandr nebo tymián a rozmarýn. Smícháme s olivovým olejem a takto připraveným dresingem grilovanou chobotnici pokapeme.
  6. Ledový salát natrháme na kousky, smícháme s olivami. Cherry rajčátka můžeme opéct buď na pánvi, nebo v troubě.
  7. Do misky dáme lžíci balsamicového bílého octu (nebo vinného) a metličkou zašleháme dvě lžíce olivového oleje. Vznikne nám dresing konzistence emulze. Ten smícháme se salátem, poklademe na něj chobotnici, opečená cherry rajčátka a přidáme pár kapek citronu.
  8. Můžeme podávat, je to výborné lehké maso s nízkým obsahem tuku. Vřele doporučuji vyzkoušet.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat