Chobotnice na grilu
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1173 KJ
- bílkovina
- 42 g
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 6 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,431 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 641 mg
- sodík
- 595 mg
- vápník
- 220 mg
- hořčík
- 137 mg
- cholesterol
- 120 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 chobotnice
- 2 mrkve
- 1 řapík celeru
- 1/2 pórku
- 4 stroužky česneku
- hrst zelené petržele
- sůl
- pepř
- 30 g oliv
- cherry rajčátka
- citron
- olivový olej
- 1 lžičku bílého balsamica
- ledový salát
Postup:
- Do kastrolu dáme očištěnou zeleninu, sůl, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- Přidáme chobotnici, ze které jsme odtranili zobák a oči, a vaříme do měkka, což může zabrat i hodinku.
- Z uvařené chobotnice odkrojíme chapadla a nakrájíme je na menší kousky.
- Chapadla opečeme na grilu nebo na pánvi na trošce olivového oleje. Jen krátce, protože je už uvařená.
- Česnek nasekáme na drobno, stejně tak zelenou petržel - můžeme použít i jiné bylinky, třeba koriandr nebo tymián a rozmarýn. Smícháme s olivovým olejem a takto připraveným dresingem grilovanou chobotnici pokapeme.
- Ledový salát natrháme na kousky, smícháme s olivami. Cherry rajčátka můžeme opéct buď na pánvi, nebo v troubě.
- Do misky dáme lžíci balsamicového bílého octu (nebo vinného) a metličkou zašleháme dvě lžíce olivového oleje. Vznikne nám dresing konzistence emulze. Ten smícháme se salátem, poklademe na něj chobotnici, opečená cherry rajčátka a přidáme pár kapek citronu.
- Můžeme podávat, je to výborné lehké maso s nízkým obsahem tuku. Vřele doporučuji vyzkoušet.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Omáčka Alfredo
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.