Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Budete překvapeni příjemě silnou chutí této omáčky z nakládaného zeleného pepře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2679 KJ
sacharidy
58 g
bílkovina
40 g
tuky
25 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
draslík
1,68 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
263 mg
vápník
125 mg
hořčík
108 mg
cholesterol
95 mg
sodík
33 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 50 g nakládaného zeleného pepře
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 200 ml sladké smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • Pečené brambory s rozmarýnem

  • 1 kg brambor
  • 1/2 lžíce sádla (popřípadě oleje)
  • 4 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • sůl

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji opečeme zprudka do červena, vytáhneme z pánve a odložíme stranou, přikryté talířem.
  2. Přidáme do pánve máslo a na kostičky nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.
  3. Přidáme lžičku hořčice, ideálně anglické, ovšem postačí i plnotučná.
  4. Zalijeme smetanou, přivedeme k varu a necháme chvilku povařit a zredukovat. Osolíme, opepříme a dáme nakládaný pepř bez nálevu.
  5. Na závěr vrátíme zpět maso a ještě krátce necháme probublat, aby maso došlo.

Pečené brambory s rozmarýnem:

  1. Brambory pečlivě umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.
  2. Osolíme,přidáme snítku rozmarýnu , neoloupaný česnek rozpůlíme.
  3. Promícháme s rozpuštěným sádlem.
  4. Dáme péct při teplotě 170°C po dobu 30 až 40 minut do zlatova.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat