Kokosové čokohrudky (bezlepkové)

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 40
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 55 minut
Bezlepkové veganské hrudky ke kávě nebo dětem ke kakau. Plné kokosu a čokolády
Ve větší míse promíchejte sypké suroviny
Při pečení povrch zlehka popraská

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
474 KJ
sacharidy
9 g
tuky
7 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
bílkovina
1 g
draslík
146 mg
fosfor
66 mg
hořčík
24 mg
vápník
15 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 250 g pohankové mouky
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g kokosového oleje
  • 100 g Alsanu (nebo jiného rostlinného tuku)
  • 50 g třtinového cukru
  • 180 g kokosu
  • 110 g čokolády (vysokoprocentní)
  • 50 g karobu
  • 3 g soli
  • 2 g chilli (dle chuti)
  1. Najemno namelte vlašské ořechy. Ve větší míse je smíchejte s moukou, cukrem, kokosem, karobem a solí. Množství cukru můžete i navýšit, já sladím méně, protože karob je už sám o sobě sladký.
  2. Na mírném plameni v rendlíku rozpusťte čokoládu, Alsan a kokosový olej - stačí jen povolit, aby byla směs tekutější. Rozhodně nepřivádějte k varu. Můžete zvolit i variantu rozpuštění ve vodní lázni (je šetrnější), nebo v mikrovlné troubě.
  3. Čokoládovou směs vlijte do připravené suché směsi a důkladně promíchávejte, aby se směs kompaktně propojila. Pokud nepřipravujete kuličky pro děti, můžete vmíchat trochu chilli. Pikantní chuť se skvěle pojí s čokoládou.
  4. Dejte na chvíli (cca půl hodiny) odstát do lednice.
  5. Po vychladnutí tvarujte za pomoci lžičky a rukou malé kuličky.
  6. Sázejte je na pečícím papírem vyložený plech.
  7. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Povrch zlehka popraská a bude křupavý, uvnitř budou ještě zlehka měkké.
  8. Po upečení je nechejte vychladnout na mřížce a následně skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Tyto bezlepkové kuličky jsou báječné nejen chutí, ale také svou úžasně lehkou přípravou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.