Falešná dršťková z hlívy ústřičné

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
805 KJ
sacharidy
25 g
tuky
7 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
686 mg
fosfor
285 mg
vápník
243 mg
hořčík
155 mg
železo
27 mg
zinek
6 mg
mangan
5 mg
cholesterol
5 mg
sodík
3 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 ml hovězí vývar
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 2 bobkové listy
  • snítka tymiánu

Postup:

  1. Hlívu natrháme na proužky.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nasekáme na drobno. Na polovině sádla opečeme cibuli do zlatova.
  3. Přidáme hlívu, snítku tymiánu, koření, česnek a společně pár minut opečeme.
  4. Děrovanou naběračkou hlívu z kastrolu vytáhneme, přidáme ještě kousek sádla, hladkou mouku a připravíme si jíšku.
  5. Do jíšky nasypeme papriku, rozmícháme, a už jen krátce opečeme. (Když dáváme do jíšky papriku, je lepší přidat trochu tuku, ve kterém se paprika lépe rozpustí. Přebytečný tuk pak můžeme z hotové polévky nebo omáčky sebrat zvrchu lžící.)
  6. Přilijeme chladný vývar a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, vrátíme zpět houby a společně necháme 10 minut provařit.
  7. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a majoránkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.