Falešná dršťková z hlívy ústřičné
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 805 KJ
- sacharidy
- 25 g
- tuky
- 7 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 686 mg
- fosfor
- 285 mg
- vápník
- 243 mg
- hořčík
- 155 mg
- železo
- 27 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 5 mg
- cholesterol
- 5 mg
- sodík
- 3 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 600 ml hovězí vývar
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- snítka tymiánu
Postup:
- Hlívu natrháme na proužky.
- Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nasekáme na drobno. Na polovině sádla opečeme cibuli do zlatova.
- Přidáme hlívu, snítku tymiánu, koření, česnek a společně pár minut opečeme.
- Děrovanou naběračkou hlívu z kastrolu vytáhneme, přidáme ještě kousek sádla, hladkou mouku a připravíme si jíšku.
- Do jíšky nasypeme papriku, rozmícháme, a už jen krátce opečeme. (Když dáváme do jíšky papriku, je lepší přidat trochu tuku, ve kterém se paprika lépe rozpustí. Přebytečný tuk pak můžeme z hotové polévky nebo omáčky sebrat zvrchu lžící.)
- Přilijeme chladný vývar a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, vrátíme zpět houby a společně necháme 10 minut provařit.
- Dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a majoránkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos s listovým špenátem
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Rizoto s liškami
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.