Losos s listovým špenátem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
velmi jednoduchý způsob úpravy této výborné ryby

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2209 KJ
bílkovina
41 g
tuky
36 g
trans mastné kyseliny
8 g
sacharidy
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
280 mg
cholesterol
124 mg
fosfor
101 mg
vápník
90 mg
hořčík
35 mg
železo
2 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 800g lososa
  • 400g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule (nebo šalotka)
  • 1 citron
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Filet z lososa nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odpočinout.
  2. Rybu položíme na středně rozpálenou pánev na pár kapek olivového oleje kůží dolů.
  3. Opékáme z jedné strany 4 – 6 minut, až je kůže do zlatohněda.
  4. Následně přemístíme na pekáček a dáme dopéct na dalších cca 4 – 6 minut do trouby vyhřáté na 190 °C . Raději méně a popřípadě rybu dopečeme než bychom ji příliš dlouhým pečením vysušili a tím znehodnotili.

  5. Česnek a cibulku, ideálně šalotku, nakrájíme na co nejmenší kostičky, zpěníme na pánvi na másle – jen do sklovata, abychom česnek nespálili, přihodíme baby špenát(bude se vám zdát, že ho dávate hodně, ovšem tepelnou úpravou se značně objem zmenší), promícháme a odděláme z ohně.
  6. Osolíme, opepříme a víc špenát nepotřebuje.
  7. Upečenou rybu podáváme se špenátem a s bramborovou kaší, do které můžeme zamíchat pro efekt ještě pár lístků špenátu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat