Vepřový guláš v chlebánku

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Vepřový guláš v chlebánku - rychlý plnohodnoný oběd, ale druhý den ještě lepší.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5313 KJ
sacharidy
124 g
tuky
57 g
bílkovina
48 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cholesterol
134 mg
vápník
105 mg
draslík
53 mg
fosfor
31 mg
hořčík
23 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g vepřového masa
  • 3 cibule
  • 10 g mleté červené papriky
  • 4 chlebánky
  • 30 g sádla
  • 200 ml masového vývar
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Maso očistíme, omejeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Nákrájíme cibulku na drobno a dáme smažit na rozehřátém sádle do zlatohněda. Pozor - nespálit jinak bude omáčka hořká.
  3. Přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zprudka maso zatáhnout cca 10 minut a zaprášíme červenou paprikou.
  4. Stáhneme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka cca 50 minut. Když je potřeba, zalejeme vývarem (přiléváme postupně), abychom nemuseli zahušťovat.
  5. Kdo má rád pikantnější, může přidat jednu chilli papričku.
  6. Nožem odkrojíme na chlebánku vršek, vydlabeme střídku a do chlebánku nalejeme guláš.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.