Tagliatelle se šunkou na smetaně

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
velmi jednoduchá úprava těstovin, kterou zvládne každý

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2335 KJ
sacharidy
45 g
tuky
31 g
bílkovina
22 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
234 mg
vápník
63 mg
fosfor
30 mg
hořčík
11 mg
cholesterol
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 300g tagliatelle
  • 300 g pražské šunky
  • 2 dl smetany
  • trochu parmazánu
  • petrželka
  • lžíce másla
  • lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Tagliatelle, popřípadě i jiné těstoviny, hodíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus - 5 - 6 minut nebo dle návodu na obalu těstovin.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky.
  3. Rozpálíme pánev z kouskem másla a olivovým olejem, vhodíme šunku a orestujeme do zlatova.
  4. Přidáme smetanu a necháme chvíli povařit až omáčka trochu zhoustne.
  5. Přisypeme nastrouhaný parmazán, promícháme, popřípadě dosolíme, ovšem jen opatrně, parmazán je poměrně slaný.
  6. Nyní můžeme do omáčky přidat uvařené těstoviny, krátce prohřát a můžeme servírovat.
  7. Ješt na talíři posypeme těstoviny nasekanou petrželkou a ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat