Fazolová polívka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 750 minut
Fazolačka s pečenou slaninkou a cibulkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5250 KJ
sacharidy
91 g
tuky
88 g
bílkovina
22 g
vláknina
17 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
521 mg
fosfor
178 mg
sodík
130 mg
vápník
83 mg
cholesterol
74 mg
hořčík
52 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g fazolí
  • 50 g slaniny
  • 50 g másla
  • 150 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 1 mrkev
  • 2 česneky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 litr zeleninového bujonu

Postup:

  1. Fazole zalejeme vodou a necháme přes noc (cca 12 hodin) máčet. Potom ještě 30 minut vaříme v osolené vodě a zcedíme.
  2. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalejeme bujonem a rozmícháme do hladka.
  3. Přidáme fazole, na kostičky nakrájené brambory a mrkev. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka (25 minut).
  4. Před koncem vaření rozmícháme vajíčko, vlejeme do polívky a přidáme rozetřený česnek a už nevaříme.
  5. Na pánvičku si dáme orestovat na proužky nakrájenou slaninu i cibuli do zlatova, následně dáme na talíř na polévku. Podáváme horké!!!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.