Hovězí dušené na houbách

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3817 KJ
sacharidy
78 g
bílkovina
61 g
tuky
38 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
cukry
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
vláknina
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,426 g
lepek
1 g
fosfor
786 mg
vápník
610 mg
hořčík
296 mg
cholesterol
232 mg
sodík
152 mg
železo
22 mg
měď
17 mg
zinek
11 mg
mangan
8 mg

Ingredience

  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 800 g hovězí kližky či krku
  • 700 g cibule
  • 500 g lesních hub čerstvých
  • 500 g cibule
  • 100 g másla
  • 50 g hl.mouky
  • trocha slunečnicového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • snítka tymiánu
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Hovězí nakrájíme na větší kusy, cca 2 – 3 na porci, ochutíme ho pepřem a solí a necháme chvilku odpočinout.
  2. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji do zlatova a přidáme houby nakrájené na plátky.
  3. Vložíme maso, které dobře ze všech stran opečeme.
  4. Přidáme koření - tymián a bobkový list, rozmáčknuté stroužky česneku, opečeme, podlijeme horkým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
  5. Kusy masa vyjmeme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a necháme pár minut probublábvat.
  6. Vyjmeme bylinky a rozmixujeme.
  7. Vložíme maso zpět a můžeme podávat. Jako přílohu rýži, těstoviny, knedlíky nebo brambory.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat